Podrška u ulaganju

Cilj ove usluge je dati podršku klijentima kako bi ostvarili nove poslovne prilike i obuhvaća procjenu planiranog ulaganja klijenta i/ili podršku u pronalaženju sredstva za ulaganje. Usluga često rezultira izradom poslovnog plana ili studije izvodljivosti.

Naš glavni cilj je biti pouzdani i djelotvorni partner te nam je namjera ostvariti dugoročni odnos sa svim našim klijentima.Nudimo sljedeće usluge u području planiranja ulaganja:

Izrada poslovnog plana

Poslovni plan je potreban u slučaju traženja vanjskog financiranja (na primjer kod banaka), ali također i daje bolji uvid u poslovanje. Lakše je donijeti odluke kad imate dobar pregled financijske situacije poduzeća na temelju tržišnih podataka, te drugih aspekata poslovanja (organizacija, operacije, marketing itd.). Dobar poslovni plan obuhvaća sve prethodne stavke te daje mogućnost boljeg predviđanja i izbjegavanja mogućih prepreka u poslovanju.

Izrada investicijskih studija / studija izvodljivosti

Banke vrlo često zahtjevaju ovakve studije u slučaju većih projekata. U odnosu na poslovni plan je potrebno dodatno izračunati određene varijable koje mogu pokazati isplativost ulaganja.

Procjena vrijednosti akvizicija

Ova usluga daje klijentu uvid u vrijednost određene kompanije ili ulaganja i korisna je u slučaju akvizicije ili ulaganja u dionice kompanije.

Prvi korak u procesu procjene vrijednosti sastoji se od analize sektora kojem kompanija pripada, konkurencije, strategije firme i povijesnih rezultata. Koristeći ove informacije i makroekonomske podatke, moguće je dati prognozu budućih rezultata.

Važan korak je odabir prikladne metodologije za procjenu vrijednosti, koja ovisi o karakteristikama, raspoloživosti i pouzdanosti podataka, i cilju procjene.

Odabrani model pretvara prognozu rezultata u konačnu procjenu vrijednosti, koja je osnov za konačnu odluku u svezi ulaganja. je tvrtka koja se bavi financijskim savjetovanjem i savjetovanjem menadžmenta. Nudimo podršku kod planiranja i realizacije ulaganja (uključujući izradu investicijskih studija i poslovnih planova) i pomažemo našim klijentima u razvoju novih poslovnih prilika. Osim toga, možemo značajno poboljšati efikasnost vaših poslovnih procesa i organizacije.

Realizacija ulaganja

Nakon što ste donjeli odluku ulagati u Hrvatsku nužno je organizirati poslovanje. Mi nudimo sljedeće usluge u ovom području:

- Podrška u osnivanju firme

- Nalaženje lokacije

- Nalaženje financiranja

- Nalaženje (strateških) hrvatskih ili inozemnih investitora/partnera

- Nalaženje zaposlenika

- Projekt menadžment i interim menadžment (opširnije)

- Administracija i knjigovodstvoPogled na Hrvatsku

Korisni linkovi

Zakoni i procedure:

Narodne novine

_____________________

EU fondovi:

www.safu.hr

_____________________

Vlada Republike Hrvatske:

www.vlada.hr

Podaci

Partner Konzalting d.o.o.
Matični broj: 1846337
OIB: 13535051490
E-mail: kliknite ovdje

Sjedište
Drage Šćitara 13
51000 Rijeka
Hrvatska

Ured
Kvaternikova 3
51000 Rijeka
Hrvatska

Kako do nas?