Investeren in Kroatië

Kroatië is een relatief nieuw land en buitenlandse investeerders komen al snel in situaties terecht die men niet gewend is in hun land van oorsprong. Ondanks het turbulente verleden is Kroatië tegenwoordig echter een relatief stabiel land en sinds juli 2013 lid van de Europese Unie.

Partner Konzalting kan uw bedrijf helpen nieuwe mogelijkheden op de Kroatische markt te identificeren en realiseren. We bieden een ruime hoeveelheid diensten aan op het gebied van het opzetten van bedrijven en het nemen van investeringsbeslissingen en zijn ook na het doen van een eventuele investering graag bereid u verder te ondersteunen.

Ons doel is om een betrouwbare en efficiënte partner voor onze klanten te zijn en wij streven naar een lange termijn relatie met hen. Door onze grondige kennis van de Kroatische cultuur en taal en ons uitgebreide netwerk in Kroatië kunnen wij u veel tijd besparen en het risico dat u tegen problemen aanloopt aanzienlijk verminderen.Wij bieden de volgende diensten aan op het gebied van investeren in Kroatië:

Business plan

Indien u van plan bent een nieuw bedrijf op te starten is het opstellen van een business plan (ondernemingsplan) het eerste dat u zou moeten doen. Het business plan is een document dat uw vizie, de marktsituatie, bedrijfsprocessen, het financieel plan en vele andere belangrijke zaken met betrekking tot uw bedrijf op een rij zet.

In het geval dat er externe financiering benodigd is (bijvoorbeeld een krediet van een Kroatische bank) zal er aan de verschaffer(s) van de financiering over het algemeen een gestructureerd business plan overlegd moeten worden, maar u moet niet vergeten dat het document nog belangrijker is voor uzelf, want het toont hoe uw bedrijf zou moeten functioneren.

Wij kunnen ondersteunen bieden bij het opzetten van een gestructureerd business plan. Tevens kunnen wij helpen het document op de juiste manier in te vullen.

Investerings- en haalbaarheidsstudies

Deze analyses worden vaak gebruikt in geval van nieuwe projecten en nieuwe bedrijven kunnen ook vaak als zodanig worden beschouwd. In de studies worden variabelen zoals de Netto Contante Waarde van de kasstromen van het project en de "Internal Rate of Return" uitgerekend en er worden risicoanalyses uitgevoerd.

Bedrijfswaarderingen

Deze dienst geeft inzicht in de waarde van een onderneming of investering en wordt gebruikt in geval van acquisities of investeringen in aandelen van een onderneming.

De eerste stap in het proces van waardebepaling van een onderneming bestaat uit een analyse van de markt en de concurrentiepositie, strategie en historische resultaten van de onderneming. Samen met macro-economische gegevens kan deze informatie worden gebruikt om een voorspelling te doen van toekomstige resultaten.

Een belangrijke vervolgstap is de selectie van een waarderingsmodel.
De keuze van het model hangt af van de soort onderneming, de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van gegevens, en het doel van de waardebepaling.

Het gekozen model zet voorspellingen om in een bedrijfswaardering, welke als basis dient voor de uiteindelijke investeringsbeslissing.

Projectimplementatie

Na het besluit om te investeren is het noodzakelijk om een bedrijf op te zetten en te zorgen voor een goede bedrijfsvoering. Wij bieden de volgende diensten aan op deze gebieden:

- Het opzetten van een bedrijf in Kroatië

- Het onderhouden van contacten met locale politici en banken

- Het vinden van een bedrijfslocatie

- Het zoeken naar financiering

- Het vinden van strategische partners

- Het vinden van personeel

- Project en Interim Management (lees verder voor meer informatie)

- Administratie en boekhouding

Een indruk van Kroatië

Handige links

Wetten en procedures:

Narodne novine

_____________________

EU funding:

www.safu.hr

_____________________

Kroatische regering:

www.vlada.hr

Contactgegevens

Partner Konzalting d.o.o.
Registratie nr: 1846337
Officieel ID: 13535051490
E-mail: click here

Officieel adres
Drage Šćitara 13
51000 Rijeka
Kroatië

Bezoekadres
Kvaternikova 3
51000 Rijeka
Kroatië

Routebeschrijving